Είμαστε η Νατάσα και η Φωτεινή και σας καλωσορίζουμε στον κόσμο του PlayLab!! Αν θέλεις να μάθεις την ιστορία που κρύβει αυτό το Εργαστήρι Παιχνιδιού, δεν έχεις παρά να διαβάσεις την συνέχεια…

Η γνωριμίας μας ξεκινάει με τις σπουδές μας στην Φιλοσοφική Σχολή πριν αρκετά χρόνια, συνεχίστηκε έξω από τα αμφιθέατρα και σφραγίστηκε από μια μακροχρόνια φιλία. Όλο αυτό τον καιρό, οι ζωές μας εξελίχθηκαν κάπως έτσι…

Εγώ, η  Φωτεινή, δημιούργησα την δική μου οικογένεια, απέκτησα μια πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην διδασκαλία παιδιών και πραγματοποίησα το μεταπτυχιακό μου στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Παράλληλα, εγώ, η Νατάσα, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Σχολική Ψυχολογία, μετεκπαιδεύτηκα στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, Παιγνιοθεραπεία- Playtherapy ,ασχολήθηκα αρχικά με την εκπαίδευση παιδιών και στην συνέχεια επικεντρώθηκα στην ψυχολογική υποστήριξη τους.

Αυτό που δεν σταματήσαμε στιγμή να κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε παρέα τις σκέψεις μας, τις ανάγκες μας και κυρίως τα όνειρα μας. Αυτό είναι και το PlayLab! Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και έχει ως κινητήρια δύναμη την αγάπη μας για τα παιδιά.

Σκεφτήκαμε λοιπόν… Τι αναζητούσαμε εμείς σαν παιδιά και δεν χορταίναμε ποτέ; το παιχνίδι! Τι έχουν, είχαν και θα έχουν ανάγκη τα παιδιά; Το παιχνίδι! Και τι μπορεί να καταφέρει ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι; Μπορεί να μάθει… να εκφραστεί…να ταξιδέψει με την φαντασία του… να αλληλεπιδράσει… να φροντιστεί…Όλες αυτές οι σκέψεις γίναν στόχοι, γίναν όραμα και τον Οκτώβριο του 2018 πήραν σάρκα και οστά.

Το PlayLab είναι ένα Κέντρο Δημιουργίας & Έκφρασης, που απευθύνεται σε παιδιά από 10 μηνών έως και 12 ετών μέσα από ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με στόχο την πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Έχει όμως και τον δικό του ξεχωριστό θησαυρό που περιλαμβάνει τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας, την αγάπη μας και την ανάγκη μικρών και μεγάλων για Έκφραση- Φαντασία- Δημιουργία!!!

Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφτείτε στο περιβάλλον μας, να γνωριστούμε από κοντά, να μοιραστούμε την φιλοσοφία μας, να ανταλλάξουμε νέες ιδέες και φυσικά να παίξουμε πολύ πολύ!!!