Ποιοι είμαστε;

Η προσέγγιση μας έχει ως στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις αισθήσεις τους, τα συναισθήματα τους, το σώμα τους και το νοητικό δυναμικό τους.
Play Video

Η ιστορία μας, ο στόχος μας

Είμαστε η Νατάσα και η Φωτεινή και σας καλωσορίζουμε στον κόσμο του PlayLab! Αν θέλεις να μάθεις την ιστορία που κρύβει αυτό το Εργαστήρι Παιχνιδιού, δεν έχεις παρά να διαβάσεις την συνέχεια…

Η γνωριμίας μας ξεκινάει με τις σπουδές μας στην Φιλοσοφική Σχολή πριν αρκετά χρόνια, συνεχίστηκε έξω από τα αμφιθέατρα και σφραγίστηκε από μια μακροχρόνια φιλία. Όλο αυτό τον καιρό, οι ζωές μας εξελίχθηκαν κάπως έτσι…

Εγώ, η  Φωτεινή, δημιούργησα την δική μου οικογένεια, απέκτησα μια πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην διδασκαλία παιδιών και πραγματοποίησα το μεταπτυχιακό μου στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Παράλληλα, εγώ, η Νατάσα, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Σχολική Ψυχολογία, μετεκπαιδεύτηκα στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, Παιγνιοθεραπεία – Play therapy, ασχολήθηκα αρχικά με την εκπαίδευση παιδιών και στην συνέχεια επικεντρώθηκα στην ψυχολογική υποστήριξη τους.

Σκεφτήκαμε λοιπόν… Τι αναζητούσαμε εμείς σαν παιδιά και δεν χορταίναμε ποτέ; το παιχνίδι! Τι έχουν, είχαν και θα έχουν ανάγκη τα παιδιά; Το παιχνίδι! Και τι μπορεί να καταφέρει ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι; Μπορεί να μάθει… να εκφραστεί… να ταξιδέψει με την φαντασία του… να αλληλεπιδράσει… να φροντιστεί… Όλες αυτές οι σκέψεις γίναν στόχοι, γίναν όραμα και τον Οκτώβριο του 2018 πήραν σάρκα και οστά.

Το PlayLab είναι ένα Κέντρο Δημιουργίας & Έκφρασης, που απευθύνεται σε παιδιά από 10 μηνών έως και 12 ετών μέσα από ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με στόχο την πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Έχει όμως και τον δικό του ξεχωριστό θησαυρό που περιλαμβάνει τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας, την αγάπη μας και την ανάγκη μικρών και μεγάλων για Έκφραση – Φαντασία – Δημιουργία!

Facebook
play@playlab.gr

Αναστασία Σεκερτζή

Η Αναστασία Σεκερτζή είναι Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων με εξειδίκευση στην Παιγνιοθεραπεία, ενώ έχει πραγματοποιήσει το μεταπτυχιακό της στην Σχολική Ψυχολογία. Εξειδικεύεται στην ψυχοθεραπεία παιδιών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, μαθησιακές και κοινωνικές δυσκολίες, τραυματικές εμπειρίες κ.α., μέσα από το φυσικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης τους, το παιχνίδι.
Τα τελευταία 3 χρόνια έχει δημιουργήσει το PlayLab, ένα Κέντρο Δημιουργίας & Έκφρασης, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τον ρόλο του παιχνιδιού στην ολιστική προσέγγιση και πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού.
Νατάσα
Φωτεινή

Φωτεινή Καζαντζίδου

Η Φωτεινή Καζαντζίδου είναι πτυχιούχος Παιδαγωγός και Φιλόλογος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Εδώ και 13 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.
Τα τελευταία 3 χρόνια έχει δημιουργήσει το PlayLab, ένα Κέντρο Δημιουργίας, Έκφρασης και Ψυχαγωγίας στο οποίο οργανώνει και συντονίζει δημιουργικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά από 1 έως 12 ετών. Οι δραστηριότητες βασίζονται στο ελεύθερο παιχνίδι, την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους.

Έλα στην παρέα μας

Το PlayLab είναι ένα Κέντρο Δημιουργίας & Έκφρασης που μέσα από ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν τον κόσμο, να αναπτύξουν και να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους, να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, να εκφράσουν τις ανάγκες τους και να γευτούν την χαρά της ελευθερίας, του πειραματισμού και της εξερεύνησης μέσα από το φυσικό μέσο επικοινωνίας τους, το παιχνίδι. Προσκαλεί τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι των παιδιών και μέσα από την αλληλεπίδραση τους να ανακαλύψουν την δύναμη της σχέσης τους.

Σε ένα ασφαλές και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον τα παιδιά του PlayLab:

Νατάσα & Φωτεινή 2