Επιλέξτε από τις

δραστηριότητες μας.

Ξεκινήστε τώρα!

Ο

στόχος μας

Ο στόχος μας είναι η πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον που εκπέμπει ασφάλεια, φροντίδα και κυρίως πολλή αγάπη.
Οι υπηρεσίες

και οι δραστηριότητες μας

Δημιουργικές δραστηριότητες

Δραστηριότητες που ενισχύουν το παιδί γνωστικά, κινητικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Στο Paylab η δημιουργική απασχόληση στηρίζεται σε εξατομικευμένα προγράμματα που σέβονται την ατομικότητα κάθε παιδιού, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην ομαλή ένταξη και αλληλεπίδραση του παιδιού σε μια ομάδα.

Παιδικά Party

Τα Σαββατοκύριακα το PlayLab μετατρέπεται στο ιδανικό μέρος για πρωτότυπα και κυρίως δημιουργικά party γενεθλίων. Το καθένα από αυτά είναι ξεχωριστό, καθώς το παιδί επιλέγει ανάμεσα από πλήθος δραστηριοτήτων (μαγειρική, πηλό, παιχνίδια δράσης, μουσικοκινητική, θεατρικά παιχνίδια κ.α.) αυτές που εκφράζουν το ίδιο και τους καλεσμένους του και έτσι συνθέτει το party των ονείρων του. Πρωτότυπα party με δημιουργικά εργαστήρια, πολύ παιχνίδι και διάθεση στα ύψη!

Ψυχοθεραπεία- Παιγνιοθεραπεία παιδιών & εφήβων

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση, η οποία βασίζεται στην φυσική ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι και δίνει έμφαση στην λειτουργία και τον ρόλο που διαδραματίζει το παιχνίδι στην προετοιμασία του παιδιού για την ζωή. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο παιδί να εκφράσει και να εξερευνήσει τα συναισθήματα του, να κατανοήσει καταστάσεις που βιώνει, να έρθει σε επαφή με ζητήματα περασμένα ή τρέχοντα, συνειδητά ή μη, που επηρεάζουν την ζωή του στο παρόν.

Συμβουλευτική γονέων

Κάθε γονιός είναι μοναδικός, καθώς κουβαλάει μαζί του την δική του μοναδική ιστορία γεμάτη επιθυμίες, ανάγκες, δυνάμεις και αδυναμίες. Μέσα από ατομικές συναντήσεις οι γονείς έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς και να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν, ώστε να καταφέρουν να αντλήσουν δύναμη για μια ουσιαστική σχέση με το παιδί τους.

Διάλεξε

την δραστηριότητα που σου ταιριάζει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Messy lab (2+ ετών)

Είναι η δραστηριότητα, όπου τα παιδιά εξερευνούν το περιβάλλον και δέχονται σωματικά ερεθίσματα. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν μια αίσθηση του σώματος τους που είναι ουσιαστική για την ανάπτυξη τους ολιστικά. Το messy play έχει να κάνει με το σώμα και όλες του τις λειτουργίες όπως: αφή, γεύση, όσφρηση, αγκαλιά, δημιουργία ήχων και όχι μόνο…
 • βοηθά στην σωματική ανάπτυξη
 • βελτιώνει σωματικό έλεγχο
 • προάγει την φαντασία
 • ξυπνά την περιέργεια και τον πειραματισμό
Μέσα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον με ιδιαίτερα και κυρίως ασφαλή υλικά τα παιδιά παίζουν ελεύθερα, τολμούν, ανακαλύπτουν και αλληλεπιδρούν.

Music lab (2 - 4 ετών)

Η μουσικοκινητική δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών μαζί με τους γονείς τους σε ένα φιλικό περιβάλλον, που δρα με σεβασμό και αγάπη απέναντι στις ανάγκες του κάθε παιδιού και αφετηρία του έχει το μουσικό ερέθισμα. Με οδηγούς μας τη φωνή, το ρυθμό και την κίνηση δημιουργούμε συνθήκες παιχνιδιού και εξερεύνησης του εαυτού μας. Ο ρόλος των γονέων στο πρόγραμμα μουσικοκινητικής είναι ιδιαίτερα σημαντικός και καθοριστικός για τη συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία, καθώς μέσα από τη δική του συμμετοχή το παιδί μπορεί να νιώσει ασφάλεια, χαρά και ελευθερία για να δράσει. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα μουσικοκινητικής προσφέρει:
 • κοινωνικοποίηση και ανάπτυξη της συνεργασίας
 • καλύτερο έλεγχο του σώματος και της ομιλίας
 • ανάπτυξη δημιουργικότητας
 • ενδυνάμωση σχέσεων με τον γονέα
 • ευαισθητοποίηση στις τέχνες
 • ανάπτυξη δεξιοτήτων

Kitchen lab (3,5+ ετών)

Μέσα από τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική δραστηριότητα τα παιδιά παίρνουν μέρος σε μια χαρούμενη και δημιουργική παρέα που καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα. Ενισχύουν τη φαντασία τους συνδυάζοντας υλικά, πλάθοντας, ανακατεύοντας, στολίζοντας. Αποκτούν γευστικά κριτήρια: δοκιμάζουν, δέχονται, απορρίπτουν. Τα παιδιά μαθαίνουν:

 • να επεξεργάζονται σωστά τα υλικά
 • να γνωρίσουν την υφή και την προέλευση τους
 • να εξασκήσουν την λεπτή κινητικότητα τους
 • να αναπτύξουν την συνεργασία και την επικοινωνία
 • να μαγειρεύουν με τους γονείς τους εύκολες συνταγές

Theatre lab (4+ ετών)

Δηλαδή παιχνίδι και θέατρο μαζί!

Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται, να επικοινωνούν και να συνυπάρχουν.

Αυτοσχεδιασμοί, μεταμορφώσεις, ανακαλύψεις, χορός, μουσικές, χρώματα,  αγαπημένες ιστορίες και  παραμύθια αποτελούν βασικό μοχλό για την απόλυτα αυθόρμητη και αβίαστη έκφραση της δημιουργικότητας των παιδιών! 

Μέσα από παιχνίδια που στοχεύουν στην συνεργασία- επικοινωνία,  στην ανάπτυξη  της εμπιστοσύνης, την ομαδικότητα, την παρατηρητικότητα, τη συγκέντρωση, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν, να εκφράσουν συναισθήματα και ιδέες, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους δημιουργώντας νέους, υπέροχους κόσμους παρέα με τους φίλους τους!  Και όλα αυτά απλά παίζοντας!

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε αυτό το  δημιουργικό ταξίδι, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα και σταθερούς σύμμαχους μας το γέλιο, τον σεβασμό και την αγάπη.

Preschool Steam & Coding (4+ ετών)

Έχεις φανταστεί ποτέ έναν κόσμο όπου εσύ θα δημιουργείς τα αγαπημένα σου παιχνίδια; Που θα φτιάχνεις μηχανισμούς, θα τους δίνεις ζωή και θα τα κάνεις να λειτουργούν όπως οι αληθινές μηχανές; Στο εργαστήριο Preschool S.T.E.A.M. & Coding μπορείς.

Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιούνται ως βάση τα παιδαγωγικά υλικά της LEGO Education «STEAM Park» και «Coding Express» και τα παιδιά θα είναι σε θέση να εξερευνούν και να δημιουργούν τους δικούς τους κόσμους με θεματικά πάρκα, τρενάκια, αυτόματα παιχνίδια που θα προγραμματίζουν τα ίδια και πολλούς μηχανισμούς που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και διασκεδαστική!

Εργαστήρι ενδυματολογίας - Catwalk (4+ ετών):

Μέσα από τα εργαστήρια τα παιδιά μαθαίνουν σχέδιο, κοπτική ραπτική, ιστορία της τέχνης και ενδυματολογία. Με βασικά υλικά το ύφασμα , το νήμα και τη φαντασία τους, ξεδιπλώνουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από κατασκευές αξεσουάρ και ρούχων. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν με έμπνευση αλλά και να υλοποιούν στην πράξη ρεαλιστικά κατασκευαστικά project ανάλογα το ηλικιακό τους επίπεδο. Οι μικροί δημιουργοί του CatWalk, στο τέλος της χρονιάς, παρουσιάζουν το ρούχο τους σαν επαγγελματίες στην πιο αναμενόμενη και φαντασμαγορική πασαρέλα της πόλης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα! 

Τμήμα preschool (2 - 3,5 ετών)

 Στο preschool τμήμα οι μικροί φίλοι του PlayLab γεύονται ένα πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων (μουσικοκινητική, εικαστικά, κατασκευές, αφήγηση παραμυθιού, μαγειρική κ.α.).Τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται σταδιακά από τους γονείς και μαθαίνουν να λειτουργούν μόνα τους σε ομάδα, σαν στο σχολείο. Πολλά παιχνίδια σε συνδυασμό με  πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και γρήγορες εναλλαγές χαρίζουν στα παιδιά ένα δίωρο δημιουργικότητας, διασκέδασης και ανεξαρτησίας μαζί! Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη και σημαντική συνάμα, καθώς με την ενδυνάμωση της μεταξύ τους σχέσης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την δική τους δυναμική και να  προετοιμαστούν για την ομαλή ένταξη τους στον παιδικό σταθμό!

Τμήμα baby preschool (12 - 18 μηνών)

Αισθητηριακά παιχνίδια, μουσικοκινητική, αφήγηση παραμυθιών, ελεύθερο παιχνίδι και πολλές άλλες εκπλήξεις υπόσχεται πιο baby τμήμα του PlayLab. Μέσα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον τα βρέφη με την ασφάλεια του συνοδού τους έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς την δημιουργικότητα, την εξερεύνηση και την εξωστρέφεια.

Παραμυθοπαιχνίδια (2 - 4 ετών)

Ένα παραμύθι τη φορά θα μας δίνει αφορμή για πολλές δημιουργικές δραστηριότητες: μαγειρική, κατασκευές, messy play, μουσικά παιχνίδια κ.α. σε 1 μόνο δραστηριότητα γεμάτη εκπλήξεις.

Baby messy lab (1 - 2 μηνών)

Το messy play είναι η πιο πρωτότυπη, διασκεδαστική και όχι μόνο… βρεφική εμπειρία! Σε ένα ασφαλές περιβάλλον τα βρέφη έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι εξερεύνησης, πειραματισμού, αλληλεπίδρασης και ελεύθερης έκφρασης μέσα από την γνωριμία με μια ποικιλία από ξεχωριστά και κυρίως ασφαλή υλικά. Η ανάπτυξη, η αισθητηριακή διέγερση των βρεφών, η ενίσχυση των δεσμών με τους γονείς, η δυνατότητα μιας πρώτης κοινωνικοποίησης, η έκφραση και εκτόνωση είναι μερικά από τα πολλά οφέλη!

Art & Craft lab (3+ ετών)

Ένα παραμύθι τη φορά θα μας δίνει αφορμή για πολλές δημιουργικές δραστηριότητες: μαγειρική, κατασκευές, messy play, μουσικά παιχνίδια κ.α. σε 1 μόνο δραστηριότητα γεμάτη εκπλήξεις.